Sundsvall

Vi erbjuder även kurser i Sundsvall. Detta påbörjades under hösten 2018 och kommer även fortsätta under 2019.

OBS! Vi byter lokal.
Från och med i höst flyttar vi all vår verksamhet till en ny lokalpå Bultgatan 18 i Nacksta. Det står Tinas hundliv på byggnaden. Lokalen har tidigare varit en träningslokal för hundar, men är nu omrenoverad till en danslokal. Om man har pälsallergi rekommenderar vi att ta förebyggande medicin ifall att. Inga hundar vistas i lokalen nu, men lokalen ligger väggi vägg med ett hunddagis.

Inplanerade kurser hösten 2019

Grundkurs – intensivhelg på Norra berget 28-29 september
Kursen vänder sig till dig som aldrig tidigare dansat WCS eller som önskar repetera dina grunder. Inga förkunskaper krävs.

Tid: Lördag-söndag 28-29 september 
Pris: 480kr, inget medlemskap krävs för denna kurs
Plats: Bultgatan18 i Nacksta

Preliminärt tidsschema: 

Lördag 28 september
Kl 10.00 – 12.00 – Kurs
Kl 12.00 – 13.00 – Lunch
Kl 13.00 – 15.15 – Kurs
På kvällen kommer vi anordna en socialdans i samma lokal. Mer info om detta kommer. 

Söndag 29 september
Kl 10.00 – 12.00 – Kurs
Kl 12.00 – 13.00 – Lunch
Kl 13.00 – 15.15 – Kurs

Ledare: Viktoria och Robin

Veckokurser

Vi har delat upp höstens kurser i två omgångar. Vi kommer fortsätta att köra kurser på måndagar, men vi har en ny lokal i höst (Bultgatan 18 i Nacksta). Se text längst upp på sidan för mer info. Första kursomgången startar 26:e augusti – 30:e september (6 gånger). Andra omgången startar 14:e oktober – 2:a december (uppehåll 28:e oktober p.g.a. sportlov, kursen är 7 gånger). 

Omgång 1

26 augusti – 30 september

18.00 – 19.15 Workshops

Vi kommer starta höstterminen med samma upplägg som vi avslutade vårterminen – workshops med olika teman. Dessa workshops är på en öppen nivå där du oavsett hur långt du kommit i din dans ska kunna öva på något utifrån din erfarenhet. Vi kommer ha liknande teman som förra terminen, men med nya övningar. Teknik, musikalitet, turer, styling m.m.   

KRITERIER: Du ska ha gått minst nybörjarkurs + 1 fortsättningskurs tidigare för att gå workshops. 

Tid: Måndagar 18.00 – 19.15
Pris: 420kr. Medlemskap krävs

Det finns möjlighet att gå enstaka workshops också, om man inte vill anmäla sig till alla. Anmälan sker då manuellt till Viktoria via Facebook, alt. skickar ett mejl till oss. Du blir antagen i mån av plats. 90kr/gång. 

Ledare: Viktoria och Nicklas

20.15 – 21.30 Träningsgrupp

Vi kommer att prova ett nytt upplägg i början av denna termin. Denna kurs/träning är till för dig som är motiverad att finslipa på den kunskap du redan har, snarare än att få nya input i dansen. För att gå denna kurs bör du ha gått minst 2 kursomgångar på steg 3 här i Sundsvall. Du bör även ha varit iväg på andra kurser/events utanför Sundsvall och känner att du vill komma längre i din WCS, kanske t.o.m. ha ambitionen att tävla. Fokus kommer ligga på teknik på lite högre nivå, vilket innebär att du bör ha koll på grundtekniken i WCS för att få ut något av kursen. Du ska vara öppen för att diskutera och analysera din dans med din danspartner (behöver ej vara fast, vi roterar). Vi kan även komma att ha övningar där vi dansar inför andra i gruppen och filma delar av träningar för att ge bästa förutsättning för analys och att förbättra sin dans. 

Varje kurstillfälle kommer att ha ett tema och en kortare genomgång av teknik och eventuella övningar för det specifika temat. Det kommer avsättas mycket tid för att träna och nöta, det kommer inte vara en vanlig ledarledd träning.

Vid frågor om denna kurs är rätt nivå för dig, kontakta någon av oss kursledare som du haft tidigare. Vi kommer att godkänna varje anmälan till denna kurs manuellt. 

Tid: Måndagar 20.15 – 21.30
Pris: 420kr. Medlemskap krävs. 
Ledare: Viktoria och Nicklas

Omgång 2

14 oktober – 2 december

18.00 – 19.15 Steg 2

Steg 2 är för dig som gått minst en nybörjarkurs i West Coast Swing tidigare och känner dig bekväm med grundturerna Sugar Push, Leftside pass, Under arm och Whip, samt kan några olika variationer på dessa. Man bör gå Steg 2 minst 2 gånger innan man går vidare till Steg 3. Kursinnehållet kommer varieras från tidigare kursomgång.

Tid: Måndagar 14/10 – 2/12 (Uppehåll 28/10 p.g.a. sportlov), 18.00-19.00
Pris: 490kr. Medlemskap krävs. (Student 390kr + medlemskap)
Ledare: Jon och Ninni

20.10 – 21.10 Steg 3

Steg 3 är för dig som dansat minst ett år och har gått MINST 2 fortsättningskurser tidigare (eller har motsvarande kunskaper, prata i så fall med instruktören innan anmälan). Kursinnehållet på Steg 3 förändras för varje kursomgång, med tanken att man ska kunna gå denna kurs många gånger och fortsätta utvecklas. 

Tid: Måndagar 14/10 – 2/12 (Uppehåll 28/10 p.g.a. sportlov), 20.10-21.10
Pris: 490kr. Medlemskap krävs. (Student 390kr + medlemskap)
Ledare: Viktoria och Nicklas

Övrig information

Studentrabatt
Vi erbjuder studentrabatt på veckokurserna, men inte på medlemskap, socialdanser eller andra event.

Medlemskap
För att gå veckokurser och deltaga under träningskvällarna på måndagar måste man vara medlem i föreningen. Kostar 100kr/kalenderår.

Regler gällande betalning av kurs
När du anmäler dig till en kurs eller ett event som anordnas av West Coast Swing Umeå gäller följande: inbetalning ska ske senast 10 dagar efter att du blivit accepterad till kursen, annars har vi rätt att ta bort din anmälan. Borttagande sker dock ej automatiskt och därför måste du, om du planerar att ej gå kursen, höra av dig och avanmäla dig. Om du blivit accepterad till kursen (detta gäller alltså inte om du står i kö) men får förhinder och ej kan delta, ska du anmäla detta minst 5 dagar innan kursstart/event. Du kan då få tillbaka en del av den inbetalade kursavgiften (150 kr tas dock alltid ut i administrativ avgift). Du kan också välja att ha kvar pengarna innestående om du planerat gå någon annan kurs inom ett år, då blir det inte någon administrativ avgift som dras bort. Om du lämnar återbud mindre än 5 dagar innan kursstart kan du vid händelse av sjukdom få en del av kursavgiften återbetald.

Ansvarig i Sundsvall är Viktoria Burman. Vid frågor kan man kontakta henne på facebook eller via vår email wcs.umea@gmail.com.

Anmälan till kurs

 1. Klicka här på REGISTRERA
 2. En ny sida öppnas (http://yggdrasil.wcsumea.se)
 3. Klicka Sign Up och uppge: First Name, Last Name, Email Adress, lösenord och ifall ni vill ha nyhetsbrev.
 4. När konto är skapat måste ni aktivera kontot via en länk som kommer till er angivna epost. Nu kan ni logga in för kursanmälan.
  Ni måste först anmäla er för “membership 2019” (100 kr/kalenderår), sedan kan ni göra er kursanmälan. (OBS! Gäller ej för enbart grundkursen 9-10/2.)
 5. Klicka på den kurs ni vill gå & registrera
 6. Tre alternativ kommer visas:
  – Single registration – om ni skall anmäla er utan partner.
  – Start Couple Registration – om ni vill anmäla er med en partner men där partnern ej hunnit anmäla sig ännu.
  – Complete Couple Registration – skall användas om din partner redan anmält sig och fått ett REF NR som ni skall uppge här.

Detta är ett automatiskt system som skickar ut bekräftelsemejl direkt då vi kan erbjuda plats vid kurser.
Vi registrerar manuellt alla inbetalningar så det kan ta någon vecka innan du ser att din betalning är registrerad.

När betalning är registrerad kan du själv logga in och skriva ut ditt kvitto via anmälningssidan.

Övrigt
Detta system fungerar bäst i Google Chrome
Har du problem vid anmälan skicka dina frågor till wcs.umea@gmail.com

TILL ANMÄLAN