Sundsvall

Vi erbjuder även kurser i Sundsvall. Detta påbörjades under hösten 2018 och har fortsatt under 2019. Från hösten 2019 har vi flyttat in i ny lokal i Nacksta, där vi blir kvar under 2020 också. 

Det står Tinas hundliv på byggnaden. Lokalen har tidigare varit en träningslokal för hundar, men är nu renoverad till en danslokal. Om man har pälsallergi rekommenderar vi att ta förebyggande medicin ifall att. Inga hundar vistas i lokalen nu, men lokalen ligger vägg i vägg med ett hunddagis.

Inplanerade kurser våren 2020

Vi startar terminen med 2 st gratis prova på-tillfällen – 26 december och 8 januari. 

Vi smygstartar redan på annandagen den 26 december med en prova påtimme. 15.00 – 16.15. Ingen föranmälan behövs, men klicka gärna i “kommer” på vårt facebookevenemang. Vi kör en socialtimme direkt efteråt mellan ca 16.15 – 17.15 som man gärna får stanna kvar på. Dagen är gratis för alla.  

Onsdag den 8 januari – Prova på + socialdans 
18.00 – 19.15 Prova på                                              
19.15 – 21.00 Socialdans, öppen för alla. Pris: 20kr, prova på´n är gratis. 

Grundkurs – intensivhelg 18-19 januari 
Kursen vänder sig till dig som aldrig tidigare dansat WCS eller som önskar repetera dina grunder. Inga förkunskaper krävs. 

Tid: Lördag-söndag 18-19 januari
Pris: 480kr. Inget medlemskap krävs för denna kurs. (Student: 380kr)
Plats: Bultgatan 18 i Nacksta. Det står Tinas Hundliv på byggnaden.  
Preliminärt tidsschema: 

Lördag 18 januari
Kl 10.00 – 12.00 Kurs
Kl 12.00 – 13.00 Lunch
Kl 13.00 – 15.15 Kurs

På kvällen anordnas en socialdans i samma lokal, öppen för alla. För de som går kursen ingår socialdansen i priset. Övriga betalar 40kr inkl. fika. Socialdansen är 19.00 – 22.00. 

Söndag 19 januari
Kl 10.00 – 12.00 Kurs
Kl 12.00 – 13.00 Lunch 
Kl 13.00 – 15.15 Kurs

Ledare: Viktoria och Robin


Veckokurser omgång 1  –  27 januari – 18 mars

Vi har delat upp vårens kurser i två omgångar. Första kursomgången startar 27 januari och avslutas den 18 mars. Varje kurs är 8 tillfällen. Omgång 2 startar måndag den 30 mars. 

Anmälan till första omgången öppnar tisdag den 3 december. 

Steg 2b
Måndagar kl 18.15 – 19.15 

Steg 2 är för dig som gått minst en nybörjarkurs i West Coast Swing tidigare och känner dig bekväm med grundturerna sugar push, left side pass, under arm och whip, samt kan några olika variationer på dessa. Man bör gå Steg 2 MINST två gånger innan man går vidare till nästa steg. Vi har därför döpt kurserna till steg 2a och 2b. Man ska ha gått både a och b, men det spelar ingen roll vilken ordning man går. Kursinnehållet varieras mellan de två.

Tid: Måndagar 27/1- 16/3 kl 18.15-19.15 (OBS! Ny tid)
Pris: 560kr + 100 kr i medlemskap. (Student 460kr + 100kr i medlemskap)
Ledare: Jon och Ninni

19.15 – 20.15 Socialtimme. Direkt efter steg 2 har vi alltid en socialtimme tillsammans med nästa grupp. Fri uppbjudning.  

Träningsgruppen (tidigare steg 3)
Måndagar kl 20.15 – 21.15 

Vi har bytt namn på tidigare kallad “Steg 3” till Träningsgruppen. Träningsgruppen är för dig som har dansat minst ett år och har gått MINST 2 fortsättningskurser + grundkurs tidigare. Kursinnehållet på träningsgruppen varieras för varje kursomgång, med tanken att man ska kunna gå denna kurs många gånger och fortsätta utvecklas. Här lär vi ut en blandning av teknik, turer och musikalitet. Denna termin skiftar vi även instruktörer under kursens gång.

Tid: Måndagar 27/1 – 16/3 Kl 20.15 – 21.15
Pris: 560kr + 100 kr i medlemskap. (Student 460kr + 100kr i medlemskap)
Ledare: Nicklas och Hanna/ Viktoria och Robin

Tävlingsträning 
Onsdagar kl 18.00 – 19.00

Ny kurs! Denna kurs är till för er som åker ut på events regelbundet och har börjat tävla. Här fokuserar vi på teknik på djupare detaljnivå. Du bör ha börjat fundera mer ingående kring din teknik och din dans, och är beredd att få feedback inför grupp. Du bör vara bekant med tekniktänk som rolling count, posting, delayed one samt ha koll på musikens uppbyggnad och hur du anpassar din dans efter det. 

För att gå den här kursen ska du ha dansat i minst 1,5 år, du ska ha gått ett flertal fortsättningskurser + events utanför Sundsvall och ha som mål att tävla regelbundet. Du bör tävla i klassen Novice eller högre. Vi gör manuell antagning till denna nivå. Audition kan komma att ske ifall vi är osäkra på kunskapsnivån.

Tid: Onsdagar 18-19.00 19/1 – 18/3
Pris: 560kr. Medlemskap krävs. (Student 460kr + medlemskap)
Ledare: Viktoria och Robin / Viktoria och Nicklas

Parträning
Onsdagar 19.00 – 20.30

Nytt för denna termin är parträning. Parträning ersätter träningstiden som vi hade förra terminen på onsdagarna. Upplägget kommer vara liknande, men du måste anmäla dig med en partner. Här har du/ni möjlighet att träna in det ni lär er på kurser/events. Självklart får man byta partner med varandra ibland, men man ska ha en fast partner att anmäla sig med som man huvudsakligen tränar tillsammans med. Dessa träningar är inte ledarledda, här är det egen träning som gäller. Det finns alltid en ansvarig på plats som kan hjälpa till vid frågor och som är musikansvarig.

Pris: 300kr/termin per person om man går annan kurs med oss. 
         500kr/termin + medlemskap om man inte går kurs med oss. 

Om du vill anmäla dig till två kurser under samma kursomgång (8 veckor), kan du få den “lägre” kursen till halva priset i mån av plats. Prata med Viktoria innan anmälan i så fall. För garanterad plats gäller fullt pris. 

Övrig information

Studentrabatt
Vi erbjuder studentrabatt på veckokurserna, men inte på medlemskap, socialdanser eller andra event.

Medlemskap
För att gå veckokurser och deltaga under träningskvällarna på måndagar och onsdagar måste man vara medlem i föreningen. Kostar 100kr/kalenderår.

Regler gällande betalning av kurs
När du anmäler dig till en kurs eller ett event som anordnas av West Coast Swing Umeå gäller följande: inbetalning ska ske senast 10 dagar efter att du blivit accepterad till kursen, annars har vi rätt att ta bort din anmälan. Borttagande sker dock ej automatiskt och därför måste du, om du planerar att ej gå kursen, höra av dig och avanmäla dig. Om du blivit accepterad till kursen (detta gäller alltså inte om du står i kö) men får förhinder och ej kan delta, ska du anmäla detta minst 5 dagar innan kursstart/event. Du kan då få tillbaka en del av den inbetalade kursavgiften (150 kr tas dock alltid ut i administrativ avgift). Du kan också välja att ha kvar pengarna innestående om du planerat gå någon annan kurs inom ett år, då blir det inte någon administrativ avgift som dras bort. Om du lämnar återbud mindre än 5 dagar innan kursstart kan du vid händelse av sjukdom få en del av kursavgiften återbetald.

Ansvarig i Sundsvall är Viktoria Burman. Vid frågor kan man kontakta henne på facebook eller via vår email wcs.umea@gmail.com.

Anmälan till kurs

 1. Klicka här på REGISTRERA
 2. En ny sida öppnas (http://yggdrasil.wcsumea.se)
 3. Klicka Sign Up och uppge: First Name, Last Name, Email Adress, lösenord och ifall ni vill ha nyhetsbrev.
 4. När konto är skapat måste ni aktivera kontot via en länk som kommer till er angivna epost. Nu kan ni logga in för kursanmälan.
  Ni måste först anmäla er för “membership 2019” (100 kr/kalenderår), sedan kan ni göra er kursanmälan. (OBS! Gäller ej för enbart grundkursen 9-10/2.)
 5. Klicka på den kurs ni vill gå & registrera
 6. Tre alternativ kommer visas:
  – Single registration – om ni skall anmäla er utan partner.
  – Start Couple Registration – om ni vill anmäla er med en partner men där partnern ej hunnit anmäla sig ännu.
  – Complete Couple Registration – skall användas om din partner redan anmält sig och fått ett REF NR som ni skall uppge här.

Detta är ett automatiskt system som skickar ut bekräftelsemejl direkt då vi kan erbjuda plats vid kurser.
Vi registrerar manuellt alla inbetalningar så det kan ta någon vecka innan du ser att din betalning är registrerad.

När betalning är registrerad kan du själv logga in och skriva ut ditt kvitto via anmälningssidan.

Övrigt
Detta system fungerar bäst i Google Chrome
Har du problem vid anmälan skicka dina frågor till wcs.umea@gmail.com

TILL ANMÄLAN